22 березня - Всесвітній день води

26.03.2024

22 березня вся Планета святкує Всесвітній день води, встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році в Ріо-де-Жанейро. Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй, прийнявши резолюцію 47/193 від 22 лютого 1993 року, проголосила 22 березня Всесвітнім днем водних ресурсів.
У Фінансовому ліцеї, дружньою командою методичного обєднання природничого циклу, ми відсвяткували креативно-пізнавальним квестом “Вода і сталий розвиток”, з метою сформувати цінність та значення води в при­роді та в житті людини, на практиці ознайомити учнів зі шляхами забруднення води та способами її охорони від забруднення, а також удосконалю­вати вміння працювати в групах та розвивати творче та критичне мислення під час виконання креативних завдань квесту.
Серед актуальних проблемних питань сьогодення були розглянуті такі як, проблема стічних вод для навколишнього середовища, забруднення водойм нафтою, танення льодовиків, цвітіння води, збереження води в побуті, наслідки втрати води в організмі людини та важливість поповнення води в організмі людини.
Важливість зрощування у наших учнів шанобливого ставлення до природних ресурсів, стимулює їх усвідомлювати, що відповідальність за стан навколишнього середовища повністю лежить на плечах кожного громадянина України.

Поділитися: