#фінліцейсвяткуєвдома 

      

https://www.instagram.com/p/B_KqP28pMU0/?igshid=qtp2p6z3u9o4

 

 

21 квітня, вівторок 

Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності

Знання потрібні людині, щоб жити. Щоб життя було приємним, зручним, комфортним та максимально безпечним. Такі знання набуваються нами через закладений в нашій природі творчий процес.

Кожен момент часу, як і кожна в нашому світі людина, - унікальний. Унікальні завдання легше і ефективніше вирішувати за допомогою унікальних підходів, а вони можуть бути результатом лише природного творчого процесу.

«Вкрай важливо, щоб ми використовували творчість у вирішенні проблем, з якими ми стикаємося. Традиційне мислення більше не спрацьовує », - сказала посол І. Ронда Кінг, постійний представник при Організації Об’єднаних Націй з Сент-Вінсента і Гренадін.

Давайте використовувати Всесвітній день творчості та інновацій, щоб зміцнити наш власний потенціал для створення нових ідей, нових рішень, нових дій та нових результатів.

Як святкувати Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності?

Пропонуємо почати день з мозкового штурму. Сядьте і подумайте про всі речі, які ви робите протягом дня і про те, як ви можете змінити їх на краще. Протягом усього дня записуйте свої думки та ідеї в блокнот. Робіть це незалежно від того, призначені ці ідеї для вас особисто або це думки про те, що можуть краще робити інші люди. Є ідея для нашого ліцею? Надішліть її нам finlyc@finlyc.kiev.ua  Можливо, що це принесе користь всім. З’явилася нова ідея для вашого класу? Ознайомте з нею куратора і подивіться, що він скаже. Маєте новий план для себе? Слідуйте йому і подивіться, як ваша власна творчість може поліпшити вам життя.

Всесвітній день творчості та інновацій може стати днем, коли ви поставите своє життя на абсолютно новий шлях!

 

 

 

18 квітня, субота

Український День навколишнього середовища (День довкілля)

 

Після недавніх досліджень з’ясувалося, що найчистіше повітря в світі «живе» на острові Тасманія, який знаходиться поруч з континентом Австралія. На початку цього тисячоліття Всесвітня організація охорони здоров’я опублікувала звіт про забруднення навколишнього середовища. Результати дуже сумні. Наприклад, в Каїрі, повітря дуже сильно забруднене. Дихати «під відкритим небом» там цілий день, для організму, все одно що викурити пачку цигарок.

Середньостатистичний автомобіль виробляє більше 0,5 кілограм відходів у вигляді газу менше, ніж через кожні 35 кілометрів шляху. Всього чотирьох літрів машинного мастила досить, щоб було отруєно понад 4 мільйона літрів чистої питної води. Виробництво металу є джерелом 6% всієї емісії вуглекислого газу в атмосферу нашої планети.

На пересилку спаму щорічно витрачається 33 мільярда кВт/год електроенергії, що супроводжується викидом в атмосферу близько 17 мільйонів тонн вуглекислого газу (як три мільйони автомобілів). Такої кількості електроенергії достатньо для електропостачання 2,4 мільйона будинків.

День навколишнього середовища відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» № 855/98

      

                                    

 

 Директор ліцею Ю.Шукевич у складі делегації освітян, які представляють МІжнародний "Партнер-клуб", відвідав  Посольство України у Латвійській  республіці, мав бесіду з Послом Олександром Міщенко.

 

 

 

21.02 команда ліцею взяла участь у міському етапі мистецько-патріотичного конкурсу «Ватра»,приуроченому пам’яті Небесної Сотні .
На мистецькому майданчику «Ватри» панувала атмосфера та дух справжнього патріотизму ,та безмежної любові до рідного краю та України.
Рішучість та сміливість ,патріотизм та відповідальність ,взаємоповага та згуртованість ,дисципліна та порядок -ось,що поєднало учасників нашої команди.
Під керівництвом заступника директора з ВР та вчителя з предмету «Захист Вітчизни» Алексєйчук Є.Ю. команда повернулась з дипломом лауреата .
Побувши в атмосфері конкурсу єдності ,переконалися :у нашої молоді козацький дух,воля і тяга до свободи !

 

 

20лютого-особлива дата ,День Героїв Небесної Сотні!
У Фінансовому ліцеі відбулися заходи ,присвячені пам’яті загиблих у ті трагічні дні 2014 року .
Вранці класні керівники провели 10-хвилинки ,під час яких хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв Небесної Сотні .
В холі ліцею представлено інсталяцію : «Герої не вмирають».
А о 14.30 відбулося цікаве засідання літературної студії : «Цвіт папороті»,на яке було запрошено українську співачку ,композитора ,Народну артистку України,патріота Майдану -Лесю Горову.
Пані Леся поділилася спогадами про свою активну участь у суспільних подіях ,проспівала пісні,які були написані нею під час Майдану ,декламувала власні вірші ,які «брали за душу» наших учителів та учнів .
Всі усвідомлювали ,що необхідно бути гідними громадянами України !
А сотню вже зустріли небеса ....летіти легко ,хоч Майдан ридав ....

 

«Хто добро і любов у серденьку має,

Той завжди щасливим буває»

14 лютого учні ліцею з метою розвитку гармонійно-цілісної особистості відсвяткували День Святого Валентина.

Учні та учителі ліцею мали чудову нагоду помандрувати країною любові, дізнатись історію виникнення Дня Святого Валентина, традицій, звичаїв святкування, та символів свята «Валентинки».

Усі класи  взяли участь у конкурсі креативних валентинок  з добрими словами, найщирішими побажаннями і словами вдячності за любов матері і батька, друзів і вчителів, за любов один до одного та до України.

Творчо попрацювавши, діти оформили тематичний плакат «Любов у кожному серці», щоб всім нагадати, що треба любити життя, людей та природу і, що тільки, зростаючи в любові, можна бути доброзичливим, чуйним, толерантним.

Команда самоврядування  організувала  в цей день «пошту Святого Валентина», в холі ліцею дружньо лунали пісні в караоке .Всі мали можливість привітати один одного з цим чудовим і радісним святом! А в конкурсі на найкреативнішу Валентинку перемогли учні 7-Б та 9,8-Б  класів!

Напрямки

    Календар

    « March 2024 »
    Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1 2 3
    4 5 6 7 8 9 10
    11 12 13 14 15 16 17
    18 19 20 21 22 23 24
    25 26 27 28 29 30 31